UK Uncut – En grasrotsbevegelse

Sjekk ut UK Uncut, en grassrotsbevegelse på øyene som ønsker å belyse alterativer til statlige kutt for å begrense underskuddene på statsbudsjettene. Poenget deres er at folket får beskjed om at “det ikke finnes alternativer til kutt” og at folket igjen må ta regningen for statlige skakkjørte finansen som har bare gagnet de store selskapene, og ført folket bak lyset for å vinne valg.

Et alternativ som de belyser er å slå ned på skatteunnvikelser begått av bedrifter og rike folk, estimert å koste staten 95 milliarder pund årlig (kilde).  Et annet alternativ er å tvinge bankene å betale for forsikring – som dem nå får gratis av skattebetalerne – estimert å bringe inn ca 100 milliarder pund i året av en tidligere sjef i Bank of England (kilde).

I tillegg belyser UK Uncut at siden finanskrisa slo inn har:

– Gjennomsnittslønn hos direktørene hos de hundre største selskapene økt med 55%

– Bedriftsskatten har minsket

– Staten ikke ytret konkrete ønsker eller tiltak for å slå ned på skatteunnvikelser, men har istedet kuttet bemanningen hos skattemyndighetene

– Bankprofitt og bonusutbetalinger kommet tilbake på store høyder, sist år utbetalte banker over 7 milliarder pund i bonuser, samtidig tjente bare fire banker 24 milliarder pund (i profitt)

– Det ikke vært noen reform av bankene (kilde)

Vi er alle på “bakken”  i samme båten. Ta en titt og les og lær.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *